lørdag den 19. april 2014

Global medborgerskab, Mitumba Art og Nyahururu

Start på vores dannelse. 10.3

Global Citizenship Course handler om at gøre os mere bevidste om os selv og vores rolle i den store vide verden. Men for at lære noget udad må man først kigge indad. Hvad skaber ens identitet? Hvad vil det sige at være borger i et samfund, og hvordan udvider man borgerskab fra en national rolle til et globalt selskab? Ja, det er svært at give et konkret svar på, men lad mig da starte diskussionen op med nogle af vores resultater:
Hvordan påvirker min adfærd resten af det globale samfund? Hvad kan jeg gøre for at forsnævre den store faretruende kløft kaldet kulturmøder? Lyder det uoverskueligt? Bare rolig, vi behøves ikke gøre det mere kompliceret – der er måder du kan blive en global medborger uden først at skulle opnå Nirvana.

  1. 1)      Hold dig oplyst. Hvad sker der i verden, og hvordan påvirker det mig?
  2. 2)      Lighed for alle. Ret selvforklarende: den forældreløse vietnameser bør have samme rettigheder som oliemilliadæren: ret til uddannelse, ret til sundhed, og ret til borgerskab for at nævne nogle få.
  3. 3)      Vær ansvarlig og giv noget tilbage. Vi har allerede talt om hvordan påvirker verden mig, men hvordan kan jeg påvirke verden? Ved at tage ansvar. Vask op i hånden for at spare vand. Meld dig ind i en NGO. Køb Fairtrade.
  4. Det fede ved at være global medborger er, at du ikke behøver gøre en ting, der er ikke et konkret ja/nej svar. Gør bare hvad du synes lyder som en god idé og vær bevidst om dit valg. Se, det var ikke så svært vel?

Mitumba Art Projekt 12.3 – 14.3

Mitumba Art er et genbrugsprojekt, hvori kvinder fra lokalområdet bruger genbrugt kjoler, gardiner og alt andet sjovt til at lave pudebetræk, tasker og meget mere sjovt.













Det skulle vi så prøve at efterligne. Vi fik 200 Ksh (14 DKK) hver, til at bruge på tøj som så skulle omdannes til et kreativt projekt. Her er hvad jeg fik købt:
-          En nederdel
-          En top fra HM
-          En vest fra HM
-          En hvid skjorte
Igen: til 14 danske kroner. Det kan man ikke en gang få en ærlig kop kaffe for hjemme i Danmark!



Vi fik så halvanden dag til at færdiggøreprojektet og fremvise det for Daraja pigerne. Resultaterne kommer lidt senere.

For resten, så er regntiden så småt begyndt. Ergo, det står ned i stænger ca. 2 timer om dagen, og nogle gange om natten.




Nyahururu og Thompsons Falls 15.3

Nogle af os på holdet besluttede os for at tage en endagstur til Thompsons Falls i Nyahururu. Turen blev arrangeret af vores fantastiske guide Eliud, som både sørget for transport, entre og guide ned ad vandfaldet. Turen tog ca. 3 timer og så sådan her ud.




















Man spørger virkelig sig selv hvordan der kan findes hungersnød i så frodigt et landskab
Og vandfaldet ser sådan her ud:












Vi skulle gå 80 meter ned ad glatte sten og stejle stier ned til bunden af faldet. En virkelig flot, men ret skræmmende tur. Turen opdad var faktisk mindre slem, men det var bare monsterhårdt for benene.
Turen hjem var ikke mindre begivenrig. En af bilerne brød sammen i gearboxen, og vi måtte vente i ca. en halv time på at en gruppe barmhjertige samaritanere hjalp os ud af kniben. Her er nogle af de ting vi tog os til i mellemtiden.






Alt i alt, en sjov dag. Og med sjov, mener jeg at det var nogle sjove situationer at se tilbage på: ikke rent faktisk at stå i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar