onsdag den 26. marts 2014

Mad!

Nu er I måske ret nysgerrige efter at vide hvad vi får at spise hernede. Dette indlæg vil forhåbentlig illustrere.


Denne kradsbørstige lille satan hedder en Stoney og smager af ingefær. Så meget at det brænder ned i halsen mens du drikker den, og ætser al trælshed ud af kroppen på dig. Vi drikker dem konstant!



Ja, eddike og salt. Smager fantastisk. Lad vær med at dømme mig.
Langtisholdbar mælk + kaffesmag = discount latté.


Samosaen smager ret standard af fladbrød og kød, men med nogle krydderier der nipper tilbage. Ketchuppen hernede er meget tyndflydende og sød. Og salaten var noget slatten, men hey, den var der, og det er hvad der tæller i min bog.


Kienyeji: en blanding af majs, ærter og bønner (tror jeg) og stegt gedekød. En advarsel - kødet hernede som et stykke sålelæder; det tager en EVIGHED om at tygge det færdigt!
Chapati (Fladbrød), ris og diverse grøntsager. Notér venligst salaten - der er ret sjældent vi får det hernede...
Uji. Ved ikke helt hvad det er lavet af, men det er tyktflydende, hvinende sødt, og på en god dag er der ingen klumper i. Billedet er taget af Caroline

Mandazi og te med mælk og sukker. Det er for kenyanere hvad müsli er for danskere. Mandazier er en slags trekantede doughnut, der er friturestegt og meget sød. De her var hule inden i, så det tog mindst 5 for at mætte mig, men se lige hvor glad jeg var! Billedet er taget af Johanne
Ugali (det hvide) og sukuma wiki (det grønne) og kød (det brune). Ikke den helt store smagsoplevelse, men en meget almindelig spise hernede


Bønner og ris. Standard


Pilau er en Swahili risret med godt krydrede ris og diverse grøntsager blandede i. Minder lidt om spansk paella, bare uden kylling, og skaldyr. Salaten dertil var utrolig stærk, med tomater, chili og grøn peber der til. Huuuh hvor det kradser!


Buffet på tanzaniansk. Sukuma wiki, pilau, kød på spid og badia (brødet). 
Aner det ikke. Anders fik så forbandet meget mad han ikke havde bestilt, at det var svært at følge med. Men han fik i hvert fald fritter og en Cola.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar